FÖRETAGSVÄRDERING

Ett av de första stegen för att kunna sälja eller förvärva ett företag är att ta reda på företagets värde? Utifrån våran utförliga värdering ger vi dig ett aktuellt marknadsmässigt värde på företaget. Värderingsrapporten innefattar b.la teoretiska modeller, analys av framtida kassaflöden, swot-analys och aktuella försäljningspriser på marknaden.

MARKNADSBEDÖMNING AV DITT FÖRETAG

LMV Konsult utför en helhetsanalys av ditt företag utifrån våran erfarenhet, siffror och teori. Vi tittar på följande delar i företaget. (Kommunikation, Service, Pris, Sortiment, Läge och Människor)
Vi analyserar dina senaste årsredovisningar och aktuella siffror, besöker företaget på plats och genomför intervju med företagsledaren och ev. personal. Vi bedömer i vilket läge företaget befinner sig och vilka konkreta åtgärder som kan vara lämpliga för en fortsatt utveckling och nya möjligheter.
Är det exempelvis fel prissättning i verksamheten? är hyran för hög? personalen för dyr? finns det möjlighet till investeringstöd? ny teknik? annat sortiment? nya avtal? mm.
Vi följer upp företagsbesöket med en heltäckande rådgivningsrapport.


Vi utför alla försäljnings och värderingsuppdrag i nära samarbete med Länia Företagsförmedling (www.lania.se). Länia är en rikstäckande organisation som arbetat med försäljning och värdering av företag i snart 30-år.